ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО: ДОПОВІДЬ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

23635390 1669689846438507 289100477 n

 

На парламентських слуханнях, що відбулися 15 листопада 2017 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України на тему: «Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації», з доповіддю про стан справ в житловій сфері виступив заступник голови правління Фонду Кошеленко Сергій Григорович.

Серед головних тез промови, яку учасникам слухання з високої трибуни українському парламенту доповів Сергій Григорович від імені Держмолодьжитла - єдиної в країні державної установи, яка цілеспрямовано опікується житловою проблемою молодого покоління України, можна виділити такі:

- молодь має приймати активну участь у розробці молодіжної політики, а діалог молоді з державою повинен бути двохсторонній, відкритий та відвертий.

- соціологічні дослідження ЮНІСЕФ показують: 93,4 відсотка опитуваної молоді в Україні переконані, що країні потрібні дієві житлові програми.

- цьому році закінчується термін дії Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013 - 2017 роки.

- за результатами попередніх парламентських слухань Кабінету Міністрів України доручено до 1 вересня 2017 року затвердити Державну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки та фінансування бюджетної програми «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) придбання житла».

- загального фонду державного бюджету фінансування житлових програм відсутнє три роки підряд і станом на сьогодні воно не заплановано на 2018 рік.

- на сьогодні ми маємо підтримку лише з боку місцевих бюджетів, які кожного року збільшують обсяги фінансування житлових програм програми

- проект постанови про продовження Програми, розроблений Мінрегіоном спільно з Держмолодьжитлом і схвалений Урядом на засіданні Урядового комітету 14 вересня 2017 року з доопрацюваннями, готується до розгляду на засідання Уряду.

Завершуючи свою доповідь, Сергій Кошеленко резюмував, що першочергові завданнями на сьогодні є наступне: активна підтримка молоді пропозицій та програм, направлених на вирішення житлових проблем молоді. Важливо, щоб і влада розуміла, що державні житлові програми вкрай необхідні для молоді, потрібне продовження дії Програми забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки та передбаченно її державне фінансування.