ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО І АМУ: СПІЛЬНЕ ЗАВДАННЯ - РЕЗУЛЬТАТ ДЛЯ ЛЮДЕЙ

 

2

20 червня – третій день роботи ХV Українського муніципального форуму, який проходить в рамках Дня економічного розвитку українських міст.

На Форумі зібралося близько 400 учасників: голови громад-членів АМУ, представники Парламенту, Уряду та профільних міністерств, експертного середовища, закордонні партнери Асоціації міст України.

Під час свого виступу голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний привітав всіх учасників форуму та нагадав мерам про можливості, які відкриває спільна робота територіальних громад із Фондом з розробки, ухвалення і реалізації житлових програм на умовах, які підлаштовані під конкретні потреби жителів.

 

«Маємо спільне завдання: задоволення величезної потреби українців у власному житлі.

Ми володіємо відповідним інструментарієм, який є гнучким і забезпечує необхідну прозорість всіх процесів. Понад 26-річний досвід роботи і досягнуті результати є основою, на якій пропонуємо органам місцевого самоврядування ефективно співпрацювати в інтересах людей.

В багатьох регіонах вже відчули переваги спільної роботи з нашими регіональними управліннями. Працюють 110 місцевих житлових програм, зростає їхнє фінансування, яке 2019 року плануємо довести до 300 млн грн. І не можу не погодитися з виконавчим директором Асоціації міст Олександр Слобожан у тому, що державі варто фінансувати загальнонаціональні житлові програми хоча б на рівні, за який не буде соромно перед місцевими громадами.» - зазначив Сергій Комнатний.

Користуючись нагодою, дякуємо Асоціації міст України за співпрацю у питанні налагодженя підтримки молодіжного житлового будівництва в громадах. За два роки дії меморандуму з Асоціацією бюджет на житлові програми збільшився на 60 відсотків. Запрошуємо тих, хто ще не приєднався до наших програм, долучатися.