ДОДАТКОВЕ ФІНАНСУВАННЯ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ: СЛОВО ЗА ПАРЛАМЕНТОМ

23 жовтня в Держмолодьжитлі відбулася онлайн-нарада із директорами регіональних управлінь Фонду.

1111

Були опрацьовані поточні питання діяльності установи, які стосуються реалізації Порядку надання державної підтримки для придбання доступного житла, освоєння коштів, контролю за будівництвом об’єктів за програмою, використання коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, реалізації регіональних житлових програм тощо.

Голова правління Фонду Сергій Комнатний поінформував учасників наради про ухвалений Урядом України і внесений до Верховної Ради проект змін до Державного бюджету України на 2019 рік, який, з-поміж іншого, передбачає збільшення фінансового наповнення програм забезпечення громадян житлом на загальну суму 0,5 млрд грн. Зокрема, додатково 300 млн грн – на програму «Доступне житло» і 200 млн грн – на нову програму житлового кредитування учасників АТО-ООС і внутрішньо переміщених осіб. 

222

Одночасно із розглядом цієї урядової ініціативи, розробленої за пропозиціями Міністерства розвитку громад і територій України та Держмолодьжитла, у Мінрегіоні триває робота над порядком виконання згаданої програми, призначеної для задоволення потреб учасників антитерористичної операції та ВПО у власному житлі за підтримки держави. Участь у цій роботі бере Рада директорів Фонду через її директора.

 Про відповідні новини Держмолодьжитло прозоро і оперативно інформуватиме через сайт установи і сторінку у Фейсбук.