ЛЮДИ ЧЕКАЮТЬ ФІНАНСУВАННЯ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ У БЮДЖЕТІ-2018 - СЕРГІЙ КОМНАТНИЙ

23472337 128125097877049 3260677487628294069 n

Голова правління Держмолодьжитла прокоментував ухвалення Верховною Радою України 14 листопада 2017 року 260 голосами проекту Державного бюджету-2018 у першому читанні:

"Вітаючи країну з тим, що ми маємо шанс отримати державний кошторис не під новорічну ялинку, варто зазначити наступне.

Мільйони громадян, які потребують власного житла, мають ґарантоване Конституцією України право розраховувати, що під час доопрацювання бюджету до другого читання будуть передбаченні кошти для реалізації державних житлових програм. Це відкриє людям шлях до придбання доступного житла.

Окрім важливої соціальної місії і беззаперечного позитивного впливу на демографічну ситуацію, державні житлові програми – це той інструмент, який здатен стати одним із локомотивів української економіки. Вклавши кошти у будівельну галузь, економіка країни отримає потужний мультиплікаційний ефект.

Ціна питання – 1 млрд грн на програму «Доступне житло» і 865 млн грн – на молодіжне житлове кредитування. І хоч конкретні суми не прописані в Бюджетних висновках, що їх схвалив сьогодні парламент, але у документі містяться рекомендації Міністерству фінансів визначитися щодо можливості та доцільності відновлення повноцінного фінансування державних житлових програм.

Такі можливості можна і потрібно відшукати.

Спираючись на підтримку низки комітетів Верховної Ради і народних депутатів, ми чекаємо на відповідальне рішення тих представників держави, від кого залежать, без перебільшення, долі людей. Власне житло у своїй країні – це дуже і дуже важливо".