ПРАВЛІННЯ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА ПРОАНАЛІЗУВАЛО РОБОТУ УСТАНОВИ ЗА ПІВРІЧЧЯ

Сьогодні на розширеному засіданні правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» під головуванням очільника установи Сергія Комнатного було проаналізовано роботу регіональних управлінь/Іпотечного центру Держмолодьжитла за І півріччя 2018 року.

Завданням наради було визначити й виправити існуючі недоліки та закріпити позитивні тенденції в роботі установи. Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів Фонду, які в межах своєї компетенції доповіли про результати діяльності протягом шести місяців 2018 року. Насамперед ішлося про фінансово-економічні показники, досягнуті регіональними управліннями Держмолодьжитла.

1 2

За підсумками засідання правління будуть дані відповідні доручення.

Нагадаємо, за І півріччя 2018 року регіональні управління Держмолодьжитла уклали 238 договорів з громадянами на придбання житла:

- 164 договори щодо надання довгостроково державного кредиту молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам. З них за рахунок коштів державного бюджету – 0, місцевих бюджетів – 123, статутного капіталу Держмолодьжитла – 41;

-  49 договорів про надання пільгового довгострокового кредиту таким категоріям населення, як науковці, педагогічні працівники, бюджетники, учасники бойових дій у зоні проведення АТО. З них за кошти державного бюджету – 2 (педагогічні працівники), з місцевих бюджетів – 47;

-  10 договорів про надання державної підтримки для придбання доступного житла. Усі – за рахунок коштів місцевих бюджетів;

-  15 договорів щодо придбання житла для військовослужбовців, учасників АТО (шляхом надання підтримки) за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Загалом за рахунок коштів державного бюджету України підписано 2 договори, місцевих бюджетів – 195, статутного капіталу Фонду – 41.

Крім того, на обслуговуванні в Держмолодьжитлі перебувають 14 625 договорів, укладених з громадянами у попередні роки. Це пільгові довготермінові кредити, договори здешевлення вартості іпотечних кредитів, договори часткової компенсації відсоткової ставки у комерційних банках та договори на надання державної підтримки для будівництва доступного житла.

Серед регіонів лідером за показниками роботи у І півріччі 2018 року залишається Харків і область – 63 укладені договори.

33 договори з громадянами уклали у Полтавському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

У Миколаївському РУ підписано 20 договорів, по 15 – на рахунку Херсонського і Черкаського регіональних управлінь.

У Запорізькій області – 12 договорів з громадянами. 11 таких угод – укладено в Вінницькому РУ та Іпотечному центрі в м. Києві та Київській області.