Співпраця з німецькими партнерами– в інтересах громадян України

СПІВПРАЦЯ З НІМЕЦЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ– В ІНТЕРЕСАХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ

Сьогодні в офісі німецької федеральної компанії GIZвідбулася зустріч голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного з директором бюро Німецького державного банку розвитку KFWв Україні Лутцом Хорн-Хааке,директором проекту GIZв нашій країні Майком МаттесомТобіасом Шрадером, другим секретарем – керівником відділу співпраці Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та співробітниками GIZ.

Обговорювалися перспективи співпраці у сфері підвищення ефективності житлової політики в нашій державі. Окрему увагу було приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Сергій Комнатний розповів про ініціативи Держмолодьжитла, які дали змогу модернізувати та наблизити до запитів людей умови програм «Доступне житло» і молодіжного кредитування зі статутного капіталу Фонду. Було представлено проекти, які Держмолодьжитло пропонує до спільної реалізації міжнародним партнерам.

Представники німецьких організацій поінформували про основні напрямки їхньої діяльності. Прозвучала інформація про те, що Уряд ФРН ухвалив рішення про виділення 45 млн євро з метою сприяння вирішенню житлового питання ВПО в Україні за різними програмами і проектами.

Зокрема, йшлося і про відсутність на офіційному рівні статистичного узагальнення потреби ВПО у житлі. Створення такої бази даних може стати одним з напрямків співробітництва міжнародних організацій з Держмолодьжитлом. На завершення зустрічі її учасники наголосили на готовності до розвитку спільної праці в інтересах внутрішньо переміщених осіб та інших громадян України.