УРЯД УТВОРИВ РОБОЧУ ГРУПУ ДЛЯ СПРИЯННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ГРОМАДЯН ЖИТЛОМ

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 р. №366 утворено міжвідомчу робочу групу з питань сприяння забезпеченню житлом працівників бюджетних установ, правоохоронних органів, військовослужбовців та інших категорій громадян.

Очолила робочу групу заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська. Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний — секретар міжвідомчої робочої групи.

До основних завдань робочої групи віднесено:

-         сприяння координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади у забезпеченні житлом працівників бюджетних установ, правоохоронців, військовиків та інших категорій громадян;

-         визначення шляхів, механізму і способів вирішення проблемних у реалізації державної політики щодо забезпечення житлом зазначених категорій громадян;

-         розробка пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази у сфері забезпечення житлом.

Міжвідомча робоча група проаналізує ефективність заходів і причини виникнення проблем у процесі реалізації державної житлової політики, вивчатиме досвід роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань реалізації державної житлової політики.

Група братиме участь у розробці проєктів нормативно-правових актів з питань забезпечення громадян житлом.

За результатами своєї роботи міжвідомча група подаватиме Кабінетові Міністрів України рекомендації і пропозиції, спрямовані на підвищення ефективності житлової політики в нашій державі та сприяння забезпеченню громадян житлом.